• Boerenkool
  • Kip
  • Aardappels
  • Zakje satémarinade
  • Ketjap
  • Sojaolie
  • Wok olie
  • Jus
  • (de hoeveelheid van elk ingredient kan zelf bepaald worden naar smaak).
 
Print Friendly, PDF & Email

Voor diegene die eens wat speciaals wil doen met boerenkool is het heel goed mogelijk om je wok pan uit de kast te halen en eens lekker te gaan wokken. Gewokte boerenkool met kop is eenvoudig en snel te bereiken en bovendien erg lekker. Als je boerenkool gaat wokken is het belangrijk dat je vooraf bekijkt hoeveel kip je nodig hebt voor het aantal personen waarmee je wilt gaan eten. Waar boerenkool een typisch Nederlands gerecht is en het wokken uit China komt is dit een leuke combinatie om eens wat anders te doen met boerenkool en kip in één gerecht. Bovendien heb je bij het maken van dit gerecht niet heel veel verschillende ingrediënten nodig. Wil jij dus ook eens wat anders, kies dan voor gewokte boerenkool met kip en ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk dit gerecht is.

Bereiding boerenkool met kip (Chinees recept)

JamieOliver 234x60

Je hebt nu al ontdekt dat er bij het bereiden van dit gerecht niet al te veel ingrediënten nodig zijn om dit te maken. Het maken van gewokte boerenkoop met kip duurt, inclusief het voorbereiden van een aantal zaken zo’n 45 minuten tot 1 uur. Het is erg eenvoudig om voor een paar personen, maar ook voor een grotere groep dit gerecht voor te schotelen. Volg je onderstaande stappen, dan zal je na een klein uur dus een heerlijk gerecht op tafel kunnen zetten.1. Begin met het snijden van de kip in dunnere stukken, om deze in een later stadium makkelijk gaar te kunnen wokken.

2. Marineer de kip met de satémarinade en laat dit even een 10 minuten goed intrekken voor een lekkere smaak.

3. Start met het schillen van de aardappels. Baseer het aantal op het aantal personen waarvoor je de gewokte boerenkool met kip gaat maken.

4. Kook de aardappelen gaar en voeg hierbij wat zout toe om de smaak te verbeteren. Dit kan uiteraard geheel naar eigen inzicht.

5. Begin 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn met het wokken van de kip. Verwarm hiervoor eerst de wok pan en giet er vervolgens een scheutje wok olie en sojaolie in.

6. Als de wok pan goed warm is kan je de ketjap toevoegen en kan de kip gewokt worden. Zorg dat de kip goed gaar wordt en voeg tijdens het wokken de boerenkool toe om ook deze goed warm te kunnen maken.

7. Ondertussen dat je aan het wokken bent moet je de jus verwarmen. Dit kan volgens het zakje of met een paar blokjes, op basis van je eigen keuze.

8. Als de aardappels gekookt zijn kan je deze afgieten om op tafel te zetten. Serveer de aardappels samen met de jus en de gewokte boerenkool met kip en smullen maar!

Eet smakelijk!

Image from http://20minutegarden.com/2012/12/11/pretty-and-versatile-kale-dresses-up-szechuan-chicken/