• 3-6 lasagne vellen
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels rode wijnazijn of sherry
  • chilipoeder of tabasco
  • 1 fijngesneden ui
  • 75 gram fijngesneden boerenkool
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram hüttenkäse
  • Geraspte kaas
  • 100 gram ricotta
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 pijnboompitten
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)
 

Met één of meer ingrediënten kan je uiteraard tal van recepten maken. Ook als je op zoek bent naar een recept met boerenkool, dan kan je kiezen uit verschillende varianten. Dit recept betreft een boerenkool lasagne. Dit recept is beschreven voor 3 personen en bevat tal van ingrediënten die aan je gerecht meer smaakt toe kunnen voegen. Het maken van boerenkool lasagne neemt ongeveer 45 minuten in beslag, waarbij je uiteraard gebruik zal moeten maken van je oven. Boerenkool lasagne is een goede variatie op de dagelijkse boerenkool stamppot en kan bovendien ook nog goed worden gegeten als het al iets warmer begint te worden. Hiermee is het gerecht niet helemaal per seizoen afhankelijk en kan je het dus opdienen wanneer jij dat maar wilt.

Bereiding Boerenkoollasagne

JamieOliver 234x60

Het bereiden van boerenkool lasagne gaat uiteraard in verschillende stappen. Hieronder hebben wij voor jou uitgelegd hoe deze stappen elkaar precies op zullen moeten volgen.

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. In de tussentijd begin je met het klaarmaken van de ovenschaal, die je nu alvast in kunt vetten met olie of met boter.



2. Maak de champignons goed schoon en snijd deze vervolgens in kwarten. Doe wat boter in een pan en laat deze goed smelten, om vervolgens de champignons en de uit met de chilipoeder of tabasco alvast even aan te bakken. Als alles even aangebakken is kan je de sherry of de rode wijnazijn toe voegen om het geheel even in te laten koken.

3. Meng de fijngesneden boerenkool met de hüttenkäse, geraspte kaas en ricotta. Dit kan je eventueel naar eigen wens met een beetje peper en zout op smaak brengen.

4. Als alles voorgewerkt is kan je beginnen met het vullen van de schaal. Aller eerst moet de bodem bedenkt worden met een lasagnevel, waarop je vervolgens ongeveer een 1/3 toe moet voegen van het mengsel van boerenkool. Druk dit goed aan om een stevig geheel te krijgen. Als je dit gedaan hebt kan je de helft van de champignons toevoegen.

5. Voeg na het aanbrengen van de eerste laag opnieuw een vel lasagne toe en verdeel weer 1/3 van het mengsel van de boerenkool op deze laag. De overige helft van het mengsel met champignons mag hierbij ook toegevoegd worden.

6. De volgende stap is om de laatste laag aan te brengen, waarbij het resterende deel van het mengsel met boerenkool bovenop mag worden toegevoegd. Deze laag moet goed bedekt zijn om een goed geheel te krijgen. De bovenkant mag nu met geraspte kaas, worden afgedekt samen met wat paneermeel.

7. Als de oven goed voorverwarmd is kan je het geheel op 200 graden zo’n 20 minuten in de oven laten bakken.

8. Wanneer de boerenkool lasagne gebakken is zal deze er goudbruin uitzien, waarbij alle lasagnevellen bovendien perfect gaar zullen zijn. Je gerecht is nu klaar en kan worden opgediend.

Eet smakelijk!

Image afkomstig van AH Allerhande – http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R361946/boerenkoollasagne