• 300 gram panklare boerenkool
  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • 1 kopje basmati rijst
  • half zakje feta
  • spekblokjes
  • 1 sjalotje
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
 

Waar je misschien denkt dat boerenkool alleen op Nederlandse wijze geserveerd kan worden is ook Griekse boerenkool lekker om te eten. Bovendien is dit recept erg eenvoudig te bereiden en heb je slechts 45 minuten nodig om alles op tafel te krijgen. Boerenkool met een Grieks tintje is wellicht niet iets dat je direct verwacht. Toch is dit één van de vele recepten die door mensen gebruikt wordt om eens een keer een andere smaak aan de boerenkool te geven. Uiteraard is het belangrijk om te weten welke ingrediënten er gebruikt moeten worden. Deze zijn daarom al voor je beschreven.

Bereiding Griekse boerenkool

JamieOliver 234x60

Wellicht denk je met bovenstaande ingrediënten dat het bereiden van Griekse boerenkool lastig zal zijn. Toch is dit in slechts 45 minuten met enkele simpele stappen al te serveren.

1. Om te beginnen heb je een grote soeppan nodig. Doe in deze pan de olijfolie met zout, kruidnagel, rijst en knoflook.

2. Schil de aardappelen en voeg deze aan de pan toe. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelen vooraf al in stukken te snijden zodat deze beter gaar zullen worden.



3. Als al het bovenstaande in de pan zit moet je water toevoegen. Dit moet naar eigen inzicht, maar zorg ervoor dat de eerdere ingrediënten in de pan zomaar net onder water komen te staan.

4. Voeg vervolgens de zak panklare boerenkool toe en strooi daarbovenop de verbrokkelde feta.

5. Breng het geheel dat je in de pan gedaan hebt op laag vuur aan de kook en houd dit goed in de gaten. De rijst in de pan zal namelijk makkelijk het water opnemen, waardoor de ingrediënten eventueel aan zouden kunnen branden.

6. Snipper het sjalotje in kleine stukjes en bak dit samen met de spekblokjes aan in een koekenpan. Voeg hieraan ook de komijn en noodmuskaat toe.

7. Als de pan met boerenkool voldoende gekookt is kan je alles aan elkaar toevoegen in de grote pan. Dit kan je als geheel stampen, waarbij je gebruik moet maken van een gewone stamper. Ga niet met een mixer aan de slag, het geheel zal dan te glad en niet lekker worden.

8. Eventueel kan je bij het stampen van de boerenkool nog olijfolie toevoegen of gebruik maken van Griekse Yoghurt. Eventueel naar eigen inzicht kan er als extra nog een stuk vlees gebakken worden om naast de boerenkool te eten.

Eet smakelijk!

Image from http://candystilettos.com/2013/05/07/kale-tomato-potato-bake-with-feta/