• 400 gram gesneden boerenkool
  • 2 sjalot uitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gekruimelde chilipeper
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • 10 walnoten
  • 400 gram penne (of bijvoorbeeld wokkels)
 
Print Friendly, PDF & Email

Ben je geen echte aardappelklant, maar ben je wel iemand die graag pasta eet? Pittige boerenkool met pasta is een lekker gerecht, dat wellicht niet echt bekend is bij iedereen. Toch is het lekker om eens een keer te maken, waarbij de smaken van alle ingrediënten helemaal tot zijn recht zullen komen. Voor diegene die eens wat anders durft te maken is pittige boerenkool met pasta echt leuk om te maken. Hou niet vast aan de traditionele boerenkool stamppot, maar durf ook eens een keer wat anders te proberen. Bij dit gerecht maken bij gebruik van Penne, maar uiteraard zijn ook andere pastasoorten in combinatie met dit gerecht goed te gebruiken. Het is dus erg goed mogelijk om het gerecht ook naar eigen smaak aan te passen door een aantal dingen te vervangen of weg te laten. Zorg er wel voor dat je in ieder geval genoeg ingrediënten in huis hebt om deze heerlijke pittige boerenkool met pasta te kunnen bereiden.

Bereiding pittige boerenkool met pasta

JamieOliver 234x60

Om deze pittige boerenkool met pasta te kunnen breiden heb je slechts een half uur tot 45 minuten nodig. De aangegeven ingrediënten zijn voldoende om 4 porties op tafel te kunnen zetten. Uiteraard kan je het aantal verhogen als je voor meer personen die gerecht wilt kunnen serveren. Als je onderstaande stappen volgt zal je binnen een uur dus al een lekker pittige pasta met boerenkool kunnen serveren.1. Begin met het voorbereiden van het gerecht door de uitjes in ringetjes te snijden en verkruimel de chilipeper in hele fijne stukjes.

2. Verhit een wok pan en voeg een scheut olijfolie toe als deze goed op temperatuur is.

3. Bak de uien en de rode peper in de pan tot de uitjes lekker zacht zijn.

4. Breng een ruime pan met water aan de kook en doe hier een scheutje olijfolie met zout in om het kook punt te verhogen. Zo kan je de pasta makkelijker beetgaar koken, zonder dat het aan elkaar zal gaan kleven.

5. Als het water kookt voeg je de penne toe en laat je deze ongeveer 10 minuten goed doorkoken.

6. Pel ondertussen de walnoten en druk de stukken noot lekker fijn op een doek.

7. Snijd de boerenkool allereerst in hele fijne stukjes. Voeg vervolgens de boerenkool toe aan de wok pan en roerbak deze ongeveer 10 minuten. Om de smaakt te verbeteren kan naar eigen inzicht peper en zout worden toegevoegd.

8. Giet de gekookte pasta af en gooi dit in de wok. Voeg hierbij ook de walnoten toe en roerbak dit even op een hoog vuur om alles goed warm te maken. Schud het geheel goed door elkaar tijdens het bakken om er één geheel van te kunnen maken.

9. Als alles goed warm en doorelkaar gehutseld is in de wok pan, dan kan het gerecht geserveerd worden.

Eet smakelijk!

Voeg wat gebakken kip toe en maak dit recept nog heerlijker.