• 800 gram - 1 kilo gesneden boerenkool
  • ruim 1 kilo aardappelen in gelijke stukken gesneden
  • 2 bouillonblokjes (groenten of vleesbouillon)
  • 100 of 200 gram bakje roomkaas naturel
  • verse rookworst (optioneel)
  • worcestersaus
  • jus
  • zout (naar smaak)
 

Onderstaand boerenkool recept is van Marlon Sebel. In haar recept maakt zij gebruik van roomkaas om de stampot heerlijk smeuïg te maken.  Dit geeft een heerlijke smaak aan het eten waarvoor je nog een keer wilt opscheppen.

Bereiding stamppot boerenkool met roomkaas

JamieOliver 234x60

1. Neem een ruime pan. Breng een laagje water aan de kook met de bouillonblokjes. zout i.p.v. bouillon mag ook.

2. Als het water kookt voeg je de aardappelen en boerenkool toe. De boerenkool gaat flink slinken dus doe het beetje voor beetje als je pan niet groot genoeg is. Roer door en laat een minuut of 20 koken tot het gaar is.



3. Laat ondertussen de rookworst wellen.

4. Als de boerenkool en aardappelen gaar zijn dan giet je het af.

5. Stamp het fijn met een stamper en stamp de roomkaas mee. 100 gram roomkaas is prima maar 200 gram maakt het nog smeuiger.

6. Maak op smaak met een scheutje worcestersaus. Lekker met rookworst en een kuiltje jus.

Eet smakelijk!

Probeer eens verschillende variaties op dit recept:

Maak de boerenkool pittig met peper, paprika en ui
Lekker met picallily, gebakken uitjes en uitgebakken spekjes erbij
Bal gehakt erbij ipv rookworst
Spekjes en uitjes bakken en met een scheut azijn door de stamppot
Creme fraise ipv roomkaas erdoor
Mosterd en geraspte kaas door de gare stamppot
Ui en paprika bakken, chorizo worst en stukjes rookworst erbij en door de stampot mengen

Bron van recept en image: http://marlonsebel.blogspot.nl/2014/11/stamppot-boerenkool-met-roomkaas.html